Siemens обяви финансовите си цели за неизпълними

Компанията обяви, че печалба между 5.2 и 5.4 млрд. евро е прекалено амбициозна цел

6846 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Най-голямата инженерна компания в Европа - германската Siemens обяви, че поставените финансови цели за 2012 г. вероятно няма да бъдат постигнати. Компанията обяви това, след като излязоха финансовите резултати за второто тримесечие и се оказа, че не отговарят на първоначалните прогнози.

"Стана ясно, че е прекалено амбициозно да очакваме чиста печалба между 5.2 и 5.4 млрд. евро за цялата година", е официалното становище на Siemens. Компанията прави новата си преценка на база постигнатите едва 1.23 млрд. евро печалба през второто тримесечие на годината. Резултатът е близо два пъти по-добър от този през същия период на 2011 г., но не оправда анализаторските очаквания за поне 1.4 млрд. евро печалба.

"Забавянето на глобалната икономика се засили през последните няколко месеца", коментира главният изпълнителен директор Питър Льошчер. "Виждаме нарастващо нежелание сред нашите клиенти да правят капиталови разходи", добавя той.

До април компанията очакваше печалбата за годината да бъде 6 млрд. евро. Тогава обаче беше намалена до сегашното ниво, тъй като компанията се забави с присъединяването на вятърните си паркове към европейската енергийна мрежа.

През второто тримесечие продажбите са се увеличили с 10% до 19.5 млрд. евро. Увеличението идва основно от бизнеса на компанията с медицински уреди и енергия.

Подкрепи Economic.bg