Обсъждат приватизацията на Топлофикация "Шумен"

Интерес към дружеството имат "Титан Пауър" ООД, "Био Пауър" и израелската компания "Телемения Импакт"

7114 ~ 1 мин. четене

Топлофикация "Шумен" може да се спаси от фалит, ако бъде приватизирана. Идеята за раздържавяването на дружество ще бъде обсъждан днес на общинска сесия, предаде БНТ. Дружеството има дълг от 18 млн. лв. към "Булгаргаз".

За пореден път общинският съвет ще трябва да влезе в ролята на арбитър и на днешната сесията да дискутират още веднъж казуса с досегашния инвеститор "Титан Пауър" ООД, чийто договор прекратиха през юни.

Бившите инвеститори на „Топлофикация-Шумен“ АД реагираха остро на намерението на кметската управа да приватизира топлофикационното дружество. В писмо до кмета на града Красимир Костов и председателя на общинския съвет проф. Георги Колев „Титан Пауър“ ООД възрази срещу взетото на юнската сесия решение за разваляне на сделката. Сега фирмата иска удължаване на срока на договора с още 6 месеца.

Интерес към фалиралата шуменска топлофикация има и софийската фирма „Био Пауър", която иска да купи 100% от акциите на дружеството чрез специално създадена компания. Друг желаещ е израелската компания „Телемения Импакт".

Подкрепи Economic.bg