След земетресението ни удари и градушка

Околовръстният път на София е наводнен

7454 ~ 1 мин. четене

След земетресението от 5,8 по Рихтер, София беше ударена и от градушка. Проливният дъжд пък запуши много от столичните шахти. Пороят бе придружен с гръмотевици и бурен вятър, който изпочупи клони в столицата.

Движението по Околовръстния път на София е затруднено, тъй като участъкът е наводнен. Заради проливния дъжд, смесен с градушка, се наложи автомобилите временно да спрат.

До момента в столичната пожарна са получени над 10 сигнала за наводнени обекти, предаде Фокус. Наводнени са мазета в центъра, в кварталите „Княжево”, „Борово” и „Красна поляна”. Пострадал от проливните дъждове е и приземен етаж на къща в кв. „Факултета”. В момента се извършват отводнителни дейности.

Движението по ул. „Петър Дертлиев” и ул. „Владимир Димчев” в ж.к. „Люлин”, в близост до Ореон, е спряно заради течаща вода, съобщиха от Центъра за градска мобилност към Столична община. Екипи на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” са изпратени на място. 

В кв. „Бъкстон” движението се движи с отклонение, но не е спряно.

Най-големите отклонения от 10-12 минути в момента са по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” в участъка между Цариградско шосе и НДК.

Бурята е повалила и дърво върху автомобил в Петричко, предаде бТВ. В колата са били затиснати двама души. На мястото на инцидента до село Ръждак са пристигнали коли на противопожарната служба, Гражданска защита и Спешна помощ. Сигналът е подаден към 13:30 часа.

Автомобилът е с гръцка регистрация.

Инцидентът станал, след като шофьорът отбил, за да изчака бурята да отмине. 

Още за земетресението

 

Подкрепи Economic.bg