Сняг скова Западна Европа

40% от полетите от Париж бяха отложени, а 25 хиляди домакинства са без ток в югозападната част на Франция

136 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Силен снеговалеж парализира няколко големи европейски летища. 40% от полетите от Париж бяха отложени. Най-голямото летище в Германия - това в Мюнхен също изпитва затруднения. Тежка остава обстановката и във Великобритания.

В много райони на Франция е прекъснато електричеството. 25 хиляди домакинства са без ток в югозападната част на страната. В Париж снегът наруши движението на влаковете.

40% от полетите на летищата Орли и Шарл де Гол са отложени. Пътниците бяха предупредени за лошото време ден по-рано и затова терминалите на летищата бяха сравнително пусти. Тежко е положението и в Германия.

Най-голямото летище в страната - това във Франкфурт анулира стотици полети, заради дебела снежна покривка на пистите, която машините не успяват да почистят.

Студената вълна обхвана и Великобритания. Хиляди пътници останаха блокирани на летище Хийтроу за втори пореден ден. Част от полетите са анулирани, а други излитат и кацат с големи закъснения. Британският вестник "Ди индипендънт" пише, че аерогарата прилича на бежански лагер.

Очаква се снеговалежът да продължи, което допълнително ще усложни обстановката. Студеното време във Великобритания ще продължи и през следващата седмица, смятат синоптиците.

Подкрепи Economic.bg