София ще строи три кръстовища на две нива през 2013 г.

Около 2 млн. лв. са заделени и за ремонт на тротоари

228 ~ 2 мин. четене
Автор: Атанас Христов

В София ще се строят три кръстовища на по -две нива - на бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов" и ул. "Георги Софийски"; на бул. "България" и бул. Акад. Иван Евстатиев Гешов" и при "Семинарията - между булевардите "Симеоновско шосе" и "Никола Вапцаров". Това увери Любомир Христов, зам.-кмет на София по направление "Транспорт и транспортни комуникации", цитиран от Фокус.

На кръстовището между бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов" и ул. "Георги Софийски" ще се положи последен износващ пласт асфалт, след което обектът ще бъде пуснат окончателно в експлоатация, обясни Христов. От думите му става ясно още, че през втората половина на годината ще започне строителството и на останалите два обекта.

Очаква се по време на ремонтите трафикът ще бъде частично затруднен, така както при другите ремонти, като този при Телевизионната кула. Там, където има необходимост от цялостно затваряне, то ще се осъществи, но ще се направи добра организация на движение и на ремонтите дейности, за да бъде в минимален срок затруднението за придвижване в тези райони.

Средствата за кръстовищата, чието строителство ще започне през втората половина на годината са осигурени от Европейска инвестиционна банка. "Други обекти, които ще бъдат изграждани тази година, са със средства, заложени в бюджета на Столична община. Един от тях е довършването на пробива на бул. "Царица Йоана", който ще осигури връзката на бул. "Петър Дертлиев" и жк "Люлин" с новостроящия се участък от Западната дъга на Околовръстния път на София", поясни Любомир Христов.

Според него реконструкцията на бул. "Витоша", на ул. "Цар Иван Асен" от Румънското посолство до бул. "Евлоги и Христо Георгиев" и реконструкция на бул. "Христо Смирненски" също се поемат от бюджета на София.

Ремонтите на междукварталните улички са дейности, които ще бъдат реализирани по линия на т. нар. "текущ ремонт". Средствата са осигурени целево. "Това са около 2 млн. лв. за ремонт на тротоари, а една значителна част от средствата са предвидени за инвестиране във второстепенните улици", обясни още Любомир Христов.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg