София със собствена монета

На нея има изображения на Народния театър „Иван Вазов”, храм-паметника „Александър Невски”, Парламента и Телевизионната кула

Единствена по рода си луксозна монета с карта на центъра на София, така, както само птиците могат да го видят, предлага на клиентите си Първа инвестиционна банка. София е първа сред балканските столици, която вече притежава подобна монета и трета в Европа, след Париж и Берлин.

Монетата е Отсечена в швейцарската рафинерия ПАМП от 2 тройунции сребро – 62 г. с частично позлатяване и висок релеф - „Google ZOOM София“.  

На монетата има изображения на някои емблематични сгради от центъра на града - Народния театър „Иван Вазов”, храм-паметника „Александър Невски”, Парламента, Телевизионната кула и др. Те са позлатени, което дава ясна препратка за тяхната национална ценност и достойнство.

Монетата е включена и в луксозна колекционна серия от 5 монети х 2 унции сребро с частично позлатяване, където наред със София са представени и монети на Ню Йорк, Париж, Токио и Берлин. За момента в страната са внесени само 100 серии от този вид.

Първа инвестиционна банка е официален представител за България на швейцарската рафинерия ПАМП, като предлага продуктите й ексклузивно във всички свои клонове и офиси в цялата страна.

Коментари: 0