Срещи със звездите и видео прожекции ще съпътстват „Сцена на вековете“

Събитията започват на 31 юли от 19:00ч., в Лапидариума на Археологическия музей със среща-разговор със солистите на оперта "Мадам Бътерфлай"

Срещи със звездите и видео прожекции ще съпътстват „Сцена на вековете“

Снимка: Организатори

280 ~ 2 мин. четене

Срещи със звездите на Софийската опера, балет и видео прожекции ще съпътстват и тази година Летен оперен фестивал "Сцена на вековете". Паралелните събития започват на 31 юли, четвъртък, от 19:00ч., в Лапидариума на Археологическия музей със среща-разговор със солистите на операта "Мадам Бътерфлай". Два часа по-късно, в 21:00ч., край Павилиона на щастието в парк "Марно поле" ще има видео прожекции на откъси от операта "Тоска", представена в програмата на "Сцена на вековете" за 2013 година.

На следващия ден, 1 август, е традиционната разходка "Зад кулисите". Включилите се в тура ще видят "отблизо" работата на екипа, участващ в изграждането на декора и подготовката на операта "Мадам Бътерфлай". Тръгването ще е в 18:00ч. от входа на крепостта Царевец.

Още две вечери ще има в Лапидариума на Археологическия музей за почитателите на трупата на Софийската опера и балет - на 4 август е срещата-разговор с балетистите, а на 8 август - със солистите на оперите "Селска чест" и "Джани Скики". Те са с начален час от 19:00ч.

Видео прожекции на откъси от спектаклите в афиша на "Сцена на вековете" 2013 ще има от 21:00ч. на 7 и 8 август. През първата вечер в парк "Колю Фичето" ще могат да се видят кадри от балета "Отровения", а на следващата в парк "Дружба" ще бъдат показани откъси от операта "Бал с маски".

В афиша на Летен оперен фестивал "Сцена на вековете" 2014 на 2 и 3 август са представленията на операта "Мадам Бътерфлай" от Джакомо Пучини, на 5 август - класическият балет "Жизел" на Адолф Адам, а на следващата вечер, 6 август е "Зорба гъркът" от Микис Теодоракис. По две едноактни опери в една вечер ще могат да се видят на Царевец на 9 и 10 август. Това са "Селска чест" от Пиетро Маскани и изпълняваната с нея от Софийската опера и балет "Джани Скики" на Пучини.

Летен оперен фестивал "Сцена на вековете" се организира от Община Велико Търново и Общинската агенция по туризъм "Царевград Търнов" в партньорството със Софийската опера и балет и е в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата.

Билети за спектаклите могат да се закупят в Туристически информационен център на улица "Христо Ботев" № 5 в старата столица и в системата на eventim.bg.

 
Подкрепи Economic.bg