Станишев: Политиката към младите трябва да е приоритет

Соцлидерът е убеден, че резултатът от управлението на ГЕРБ е 700 хил. българи без работа

3557 ~ 2 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Политиката към младите трябва да е приоритет. В това е уверен лидерът на БСП и президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев. "Като президент на ПЕС внесох предложение да се въведе субсидиране за определен период от време на младежи, които не могат да си намерят работа 6 месеца след завършване на образование", коментира Станишев във "Факторът Кошлуков". По думите му ПЕС предлагат 10 млрд. евро, които да са финансов гръб за осигуряване на програмата към младежите в Европейския съюз (ЕС).

"За да не бягат младите от България предлагаме 3-стълбова програма - образование, осигуряване на заетост и грижа за отглеждане на деца. Настоявахме майчинството през втората година да се повиши на 310 лв. - т.е. да се изравни в минималната работна заплата, а не както е в момента 240 лв.", разясни Сергей Станишев.

Соцлидерът е категоричен, че по време на неговия мандат са били разкрити над 360 хил. нови работни места, голяма част от които за младите хора. "За 4-годишния ни мандат имаше 24 млрд. евро частни инвестиции в България, по 6 млрд. евро на година. Направихме платено майчинство от държавата 410 дни - най-дългото в Европа", защити се Сергей Станишев. "Червеният" лидер е убеден, че резултатът от управлението на ГЕРБ е 700 хил. българи без работа. "Има две статистики - едната е на официално безработните, другите са обезверените. Това са близо 700-те хил. безработни", коментира още Сергей Станишев.

"Ще гласувам на референдума, и ще гласувам с "да", защото това е първият извоюван от хората референдум", каза още лидерът на БСП.

Подкрепи Economic.bg