Стартира сайт в помощ на стопаните на кучета в София

Порталът DogVille.bg събира на едно място информацията по всички въпроси, които възникват при отглеждането на домашни любимци

Стартира първият сайт в помощ на стопаните на кучета в София. Справочникът DogVille.bg е дело на Animal Rescue Sofia и VIVACOM fund.

Порталът събира на едно място информацията по всички въпроси, които възникват при отглеждането на домашни любимци – от денонощни ветеринарни клиники през нормативни изисквания до адреси на училища и хотели за четириногите, обясняват от телекома.  


DogVille.bg е с интегрирана Google maps система, която визуализира всички места, позволени за разходка на домашните любимци. Всеки потребител има възможност да допринесе за обогатяването на сайта, като публикува актуална и интересна информация в помощ на стопаните на кучета в столицата.

Целта е да създадат максимално удобство и ориентир на хората, които споделят живота си в града със своето куче, добавят от оператора. Освен справочната информация, сайтът предоставя възможност за публикуване на коментари за отделните клиники, хотели и приюти, така че потребителите да получат всичко необходимо на едно място.

Сайтът предстои да бъде обогатен с адреси на хотели и заведения, в които се допускат домашни любимци, кучешки училища, площадки за дресура и фризьорски салони. В страницата ще се публикуват шаблони за жалби и свидетелски сигнали за нередности или насилие над животни. Потребителите ще могат още да открият инструкции за общинска регистрация и други нормативни актове, свързани с отглеждането на животни у дома.

Коментари: 0