Столична община с повече приходи в края на септември

Събираемостта от данъците е 72.7% от годишния план

Снимка: БГНЕС

104 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Приходите на Столична община през първите девет месеца на 2013 г. са 353.8 млн. лв., което е 67% изпълнение от годишния план. Това каза Дончо Барбалов, заместник-кмет по направление "Финанси и стопанска дейност" на Столична община.

Данъчните приходи в края на септември 2013 г. на общината са 166.9 млн. лв., което е с около 4 млн. лв. повече от съпоставимия период на миналата година. "Неданъчните проходи на общината в края на септември са в размер на 186.9 млн. лв. От общинските такси, битови отпадъци сме събрали 126 млн. лв., което е с 1 млн. лв. повече от същия период на миналата година. От началото на годината имаме 5.3 милиона млн. лв. събираемост на задълженията през постустроиствата", уточни Барбалов, цитиран от Фокус.

Той добави, че приходите от строителни разрешителни са 3.7 млн. лв., а постъпленията от реклама са около 1.9 млн. лв. Събираемостта от данъците е 72.7% от годишния план. Относно разходите на общината, Барбалов посочи, че сметките се плащат редовно и до този момент няма забавяне.

"От началото на септември, базата данни на София е обединена, и в момента извършваме проверка на хората, които са декларирали повече от едно основно жилище. Това не е допустимо. От сега до края на годината ще налагаме по-малки глоби на хората, които сами дойдат да се коригират. Глобите са от 10 до 400 лв., като след Нова година, вече няма да са от 10 лева", добави Дончо Барбалов.

Подкрепи Economic.bg