Столичният КАТ разкри къде са камерите

В страната дебнат 24 стационарни и 130 мобилни устройства

488 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Мобилните и стационарни видеокамери, които следят шофьорите, каращи с превишена скорост, вече се публикуват в интернет, става ясно от справка на сайта на МВР.

Засега пълен графика за работата на автоматизираните технически средства за контрол на движението е показан на официалната страница на отдел "Пътна Полиция" към Столична дирекция "Полиция", показва справка на сайта на ведомството. Показаният график е за периода  26 - 30 юни 2013 г.

Преди по-малко от 10 дни комисар Антон Антонов, директор на "Пътна полиция", прогнозира, че публикациите на интернет страницата на МВР ще започнат след около месец. На столичния КАТ обаче му бяха необходими само 10 дни, за да публикува графика за работа на камерите.

Към момента в страната има 24 стационарни и над 130 мобилни видеокамери, които заснемат всеки автомобил, който надвиши позволената скорост с 11 км/ч. Мобилните камери са монтирани в полицейски коли, но не е обозначено в кои. Местата, на които дебнат, като техните локации и тези на стационарните видеокамери вече ще се публикуват в мрежата.

Столичният КАТ е публикувал графика за работа на своите камери на сайта си www.kat.mvr.bg, след което трябва избере "Разположение на стационарни и мобилни камери за установяване на нарушения по ЗДвП на територията на град София".

Подкрепи Economic.bg