Столипиново признат за най-лош квартал в света

Сайтът buyagift.com подреди най-неудачните дестинации за почивка

Автор: Николай Марченко

Ромският квартал Столипиново в Пловдив оглави класация на британския сайт buyagift.com за най-лошите дестинации за почивка в света, пише британският вестник The Daily Mail.

Сайтът взима предвид престъпността, работата на местните власти и статистически данни за чистотата в последните 18 месеца, за да състави своя топ 10 на местата, които не трябва да се посещават.

„С 3 234 кражби на МПС, 141 убийства и 2 462 грабежа, Столипиново в Пловдив, България, бе обявен за най-лошата дестинация в света за изкарване на почивка”, пише таблоидът. На второ място е столицата на Колумбия Богота с цели 255 575 насилствени престъпления и 63 440 обира. 

Квартал Голяново в Москва е на трето място, следван от ромското гето Ферентари в Букурещ и Каукалпан в Хуарес, Мексико. В топ десет попадат още квартал Байуотър в Ню Орлиънс, щата Луизиана, Камден в Ню Джърси, Дъ Кейп Флатс в Кейп Таун, Детройт, щата Мичиган, както и квартал с предимно ромско население Хребендова, в словашката столица Братислава.

"Искахме да покажем, че дори в някои от най-лъскавите популярни дестинации за почивка има райони, до които не бихте посмели да припарите, райони, за които не се говори често в медиите", заяви говорител на сайта.

Той публикува интерактивни гидове към 20-те най-лоши дестинации за почивка в света с виртуални обиколки на всеки район, които можете да видите тук.

Коментари: 0