"Страх и слабост тресе Позитано"

Георги Първанов, бивш президент на Република България и лидер на АБВ

Цитат на деня

76 ~ 1 мин. четене

"Превръщането на Националния съвет в другарски съд или трибунал е израз на страх и слабост. Страх и слабост тресе "Позитано" и това е единственото обяснение". Това заяви лидерът на АБВ Георги Първанов на пресконференция на Националната гражданска инициатива, предаде Агенция "Фокус". По думите му е изключително нелепо няколко хиляди симпатизанти на новото движение, което ще има собствена листа за евроизборите, да бъдат обявени като самоизключили се.

Според Първанов няма член в устава на БСП, който да говори за "самоизключване". Той уточни, че Националният съвет на партията няма право да изключва член на БСП, "може само да порицава, но не и да вади".

"Завършвам с едно огорчение, че такива неща се случват в лявото пространство, когато държавата има нужда от силна левица, от диалог и да се каже истината за ситуацията на страната. Трябва да се търси начин да се изведе страната от кризата", обясни още Първанов. Бившият президент поясни, че БСП не е изпращала официално документ до АБВ с ултиматум към движението да не участва със своя листа на евроизборите за европейски парламент. По думите му Националната гражданска инициатива е научила за това от медиите.

Коментари: 0