Telecom Italia подготвя сделка за милиарди в Бразилия

Като част от офертата италианската компания предлага 20% от капитала си

Telecom Italia подготвя сделка за милиарди в Бразилия
172 ~ 1 мин. четене
Автор: Стилиян Гребеничарски

Telecom Italia подготвя оферта на стойност 7 млрд. евро за придобиване на GVT - бразилското подразделение за броудбанд на Vivendi, съобщава Reuters.

Компанията цели да предложи по-добри условия от конкурента си за потенциалната сделка – Telefonica. От своя страна испанският комуникационен гигант е предложил 6,7 млрд. евро. Интересен е фактът, че той освен най-голям единичен инвеститор в Telecom Italia е и неин конкурент в Бразилия.

Според източници на информационната агенция, Vivendi ще получи 20% дял в базираното в Милано дружество, както и участие в съвместния им бизнес в южноамериканската страна. Двете страни засега не са потвърдили новината официално, но през последните дни съобщиха за подобен интерес. Евентуалната сделка ще доведе до сливане на GVT и Tim Brasil – дъщерна на Telecom Italia.

В сряда е била проведена среща между висшите мениджъри на двете компании, на която е обсъждано потенциалното сътрудничество. Финална оферта, която да бъде разгледана от управленските бордове все още не е изпращана.

Коментари: 0