Telenor е вписан като собственик на „Глобул“ и „Германос“

Очаква се още утре да бъде представен официално новият изпълнителен директор на втория български мобилен оператор Стайн-Ерик Велан

352 ~ 1 мин. четене

Централният депозитар е вписал Telenor като собственик на акциите на "Глобул" и "Германос", научи Economic.bg. Окончателното финализиране на сделката между норвежкия телеком и гръцкия OTE ще стане, след като се впишат всички обстоятелства. Очаква се още утре, 1 август, да бъде представен официално новият изпълнителен директор на втория български мобилен оператор Стайн-Ерик Велан.

Още в края на април Telenor Group обяви, че е подписала споразумение с гръцкия оператор ОТЕ за придобиването на българския телеком и веригата за продажба на мобилни телефони за сумата от 717 млн. евро, без приспадане на парични средства и задължения.

Веднага след това норвежкият мобилен оператор обяви, че "ще работи активно по модернизацията на мрежата на българската компания". Скандинавската компания смята да насочи усилията си към мобилния пренос на данни и интернет базираните услуги.

Очаква се Telenor да започне дейността си на българския пазар и да ребрандира магазините и офисите си до края на третото тримесечие. Норвежкият телеком работи на 11 пазара в Европа и Азия, като има близо 150 млн. клиенти. В Централна и Източна Европа компанията оперира в Унгария, Сърбия и Черна гора.

Подкрепи Economic.bg