Теодора Георгиева начело на „Набуко България“

Очакват опитът й в газовата индустрия да даде сериозно предимство на проекта

Теодора Георгиева е новият управляващ директор на „Набуко Газ Пайплайн България ЕООД”. Тя поема поста от г-н Марий Косев.

„С удоволстиве посрещаме г-жа Георгиева в „Набуко”. Опитът й в газовата индустрия в България ще даде едно сериозно предимство на проекта „Набуко”. Тя ще бъде идеалното допълнение към вече сериозно напредналия проект „Набуко” в България. Бих желал също да благодаря на г-н Косев за неговият ценен принос, заяви изпълнителният директор на „Набуко Газ Пайплайн Интернешънъл ГмбХ Райнхард Мичек.

От своя страна Георгиев заяви, че „Набуко” е проект от огромно значение за България по отношение на икономическите ползи и диверсификацията на енергийните доставки.

Очаквам добре да се сработим с високо квалифицирания екип на проекта и с инвеститорите. „Набуко” е много напреднал проект в България и аз ще допринеса с управленския си опит и финансовите си познания, за да гарантирам по-нататъшното му развитие”, каза още Теодора Георгиева.

Георгиева доскоро бе част от екипа на ОМВ-България и изп. директор на дружеството до май 2012 г. Тя е сред номинираните в категория "Мисис Икономика 2012" на предстоящия конкурс "Мистър и Мисис Икономика 2012" на списание Икономика, който ще се проведе на 28 ноември.

Коментари: 0