Топ мениджър на Zynga напуска играта

7174 ~ 1 мин. четене

Главният оперативен директор на Zynga Джон Шапърт подаде оставка в един от най-важните моменти за фирмата. Шапърт, който ръководеше работата във компанията на оперативно ниво, се оттегли от своя пост в сряда. Той няма да бъде вече и член на Управителния съвет, обявява в декларация Zynga.

Оттеглянето на Шапърт се случва в изключително неприятен момент за компанията, имайки предвид загубите, които разработчикът на игри реализира в последно време. За последното тримесечие фирмата, която е създала игри като CityVille и Zynga Poker, отчете загуби от 23 млн. долара, а акциите й си сринаха наведнъж с 40%. Данни, които оставят основния партньор на фирмата Facebook все по-често разочарован. Може би всичко това е коствало и „главата” на Шапърт, коментират от Reuters.

Ситуацията за Zynga става още по-критична като се има предвид очакваното навлизане на Amazon на пазара на онлайн игри и делото за нарушаване на авторски права, заведено срещу Zynga от конкурентите й Electronic Arts.

"Джон си тръгва като приятел на компанията и ние му желаем всичко най-добро", коментира създателят на Zynga Марк Пинкъс. След това той добавя, че Шапърт е допринесъл много за развитието на игралната индустрия и в Zynga отчитат това.Подкрепи Economic.bg