Toyota скочи на Ford: Не Focus, а Corolla е най-продаваната кола

Японците твърдят, че са продали 1.16 млн. автомобила от модела си, американците обявиха 1.02 млн. пласирани превозни средства

308 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Японската автомобилна корпорация Toyota Motor Corp. отрече разпространената информация от американската компания Ford, която вчера заяви, че нейният модел Focus е най-продаваната компактна кола в света. Днес обаче от Toyota обориха информациите и заявиха, че най-продаваният модел всъщност е Corolla, предаде Reuters.

Позовавайки се на данни на консултантска компания Polk, вчера от Ford пуснаха съобщение, в което се твърдеше, че компанията е продала 1.02 млн. Focus-а през миналата година.

Базираният в Токио говорител на на Toyota Рио Сакай е казал, че японският производител на автомобили е продал 1.16 млн. коли от модела Corolla през 2012 г. "Toyota Corolla все още е най-популярната кола в света", добавя Сакай.

В цитираните продажби са включени Corolla Sedan, Corolla Altis, Corolla Axio, Corolla Wagon, Corolla Fielder и Corolla Rumion. Рио Сакай пояснява, че Corolla Sedan е с над 90% от общия обем пласирани автомобила от модела.
Консултантска компания Polk не е била открита за коментар.

Подкрепи Economic.bg