Транспортният министър иска среща с турския си колега

Данаил Папазов иска да обсъди затрудненията на българските превозвачи по българо-турската граница

Снимка: БГНЕС

80 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Ще настоявам за среща с министъра на транспорта, морските въпроси и съобщенията на Турция, с който да продължим обсъждането на затрудненията на българските превозвачи и да доведем до край решаването им, както и други въпроси от взаимен интерес. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов днес пред представители на браншови организации от автомобилния транспорт.

Министър Данаил Папазов увери превозвачите, че новото ръководство на министерството продължава да работи усилено за решаване на проблемите на фирмите от транспортния сектор. Министър Папазов заяви още, че за него е от изключителна важност поддържането на успешен диалог с бранша. Той призова представителите на бизнеса да намерят общ език помежду си, за да се работи по-ефективно за развитието на сектора.

По време на срещата превозвачите запознаха министъра с проблемите, които имат при преминаване през територията на Турция, както и други въпроси, свързани с развитието на българския товарен автомобилен транспорт.

Подкрепи Economic.bg