Учредиха награди на името на журналистката Валя Крушкина

Отличията ще са за обективно отразяване на проблемите на българите

60 ~ 1 мин. четене

Годишни награди за журналистика „Валя Крушкина – журналистика за хората” ще бъдат учредени в памет на репортера Валя Крушкина, която почина в следствие на тежко онкологично заболяване. Инициатор за отличията е фонд „Валя Крушкина”, създаден на 1 септември тази година от роднини, приятели и колеги на журналистката, предаде БНТ1.

До момента са събрани около 92 000 лв., като средствата бяха предназначени за лечението на Валя. Парите ще бъдат предоставени за лечението на онкоболни деца.

Целта на наградите е да се отличат материалите, които обективно отразяват проблемите на българите.  Ще бъде връчена и една голяма награда. Условието за участниците е материалите да са авторски и да са публикувани в периода 11 септември 2011-11 септември 2012 г.

До 15 октомври всеки ще може да номинира журналисти и медии в една от четирите категории: „Печатна медия”, „Електронна медия”, „Онлайн медия” и „Млад Журналист”, които са публикувани на сайта на Фондация „Работилница за граждански инициативи” http://www.wcif-bg.org/contests.php?id=53. 

Подкрепи Economic.bg