Валентин Николов остава начело на АЕЦ "Козлодуй"

Аз мога съвсем категорично да кажа, че г-н Николов изпълнява задълженията си по задоволителен начин и аз не разглеждам опцията за неговото отстраняване, уволняване или каквито и да било други мерки срещу него”, заяви служебният премиер Марин Райков

216 ~ 1 мин. четене

Изпълнителният директор на АЕЦ “Козлодуй” Валентин Николов запазва поста си. Това стана ясно от думите на служебния министър-председател Марин Райков след заседанието на кабинета във вторник. Работата му се оценява положително и в нито един момент не е стоял на дневен ред въпросът с неговото отстраняване.

„На този етап на развитие, аз мога съвсем категорично да кажа, че г-н Николов изпълнява задълженията си по задоволителен начин и аз не разглеждам опцията за неговото отстраняване, уволняване или каквито и да било други мерки срещу него”, каза Марин Райков във вторник.

„В нито един момент няма промяна в отношението към Николов и начина, по който той изпълнява своите задължения. Нито аз, нито министър Василев, сме имали, в който и да е било момент, намерение да го уволняваме”, допълни Райков.

През април в резултат на направената проверка в централата министър Асен Василев оповести, че Николов ще бъде освободен, а за неговата позиция ще бъде проведен нов конкурс. „Констатациите в резултат на направената проверка в атомната централа са изключително сериозни“, коментира тогава Василев.

Николов стана изпълнителен директор на ядрената централа в началото на май 2012 г. Преди това бе зам.-министър на енергетиката и депутат на ГЕРБ.

Подкрепи Economic.bg