Виолета Лорер ще представлява държавата в НЗОК

Кабинетът заменя и представителя си в Комисията по прозрачност по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина

4313 ~ 1 мин. четене

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Виолета Лорер е определена за представител на държавата в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), съобщиха от правителствената пресслужба. Тя ще заеме мястото на бившия зам.-министър Валентин Николов.

С друго решение кабинетът замени досегашния представител на Министерството на здравеопазването в Комисията по прозрачност по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Мястото на Минчо Вичев заема зам.-министър Лидия Нейчева, която ще бъде и председател на Комисията, която е магистър по фармация. Завършила е Фармацевтичния факултет на Медицинска академия – София и има придобита специалност по Клинична фармация. Има над 20 години опит като управител на болнични аптеки.

В състава на Комисията беше направена още една промяна. Представителят на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) Наталия Иванова се заменя от Ирина Иванова. Тя е магистър по право от ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград и в момента е началник на отдел „Равни възможности, антидискриминация и социални помощи“ към дирекция „Политика за хората с увреждания, равни възможности и социални помощи“ в МТСП.

Подкрепи Economic.bg