Volvo свива още производството

Заводът на шведската компания ще произвежда по 45 коли на час, вместо сегашните 50 броя

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Шведската автомобилна компания Volvo ще намали допълнително производството във фабриката си в Торсланда. По информация на Dow Jones Newswires от четвъртата седмица на януари 2013 г. производството ще бъде намалено до 45 автомобила на час. От компанията са заявили, че броят на работниците ще бъде намален в резултат да свитата продукция.

Това е поредното намаление на капацитета на завода. На 1 октомври производството беше свито до 50 коли на час, след като преди това беше 57 автомобила на час.

Прогнозата на шведската компания е да произведе с 5 500 автомобила по-малко през декември. По време на дългия уикенд по Коледа заводът в Торсланда няма да работи три дни, а този в Гент, Белгия - два дни. От 1 декември в двете фабрики ще отпаднат и трите смени, заради свитото производство.

В завода Гент шведският производител има 5200 служители, а в завода Торсланда работят 3200 служителя. От последните решения засегнати ще бъдат предимно служители на временни договори.

„Винаги сме казвали, че с оглед на сегашните пазарни условия трябва да създадем по-голяма гъвкавост през деня", казва производственият директор Ларс Вребо. През 2012 г. търсенето пада непрекъснато и досега нищо не намеква за промяна в тенденцията.

Volvo е собственост на китайския концерн Geely, който откупи производителя през август 2010 г. от американския концерн Ford.

Коментари: 0