Всеки трети стажант в „М-Тел” започва работа в телекома

Компанията подкрепя държавата в усилията й за намаляване на младежката безработица

През юни „Мобилтел” ще приеме стажанти в областите информационни технологии и телекомуникации, маркетинг и финанси, право и човешки ресурси, съобщиха от компанията. Тогава ще бъде открита и стажантската програма за 2012 година. 

От 2005 г. насам телекомът е приемал средно около 70 стажанти на година, като всеки трети е започнал работа в компанията. 

В „Мобилтел” за стаж всяка година кандидатстват средно 2000 младежи. Голяма част от тези, които постъпят на стаж в компанията, в последствие започват работа в телекома. Стажът в компанията е платен, а продължителността му е от един до шест месеца. 

За младежите стажът дава възможност за придобиване на ценен практически опит, временна заетост и шанс за започване на работа. За М-Тел стажантската програма е част от политиката на компанията за подпомагане на младите хора в тяхното професионално развитие и привличането на млади таланти. 

И през  тази година в компанията най-много се търсят стажанти в направление информационни технологии и телекомуникации. Компанията предлага стаж и на младежи с образование или опит в маркетинга, правото, финансите и човешките ресурси.

За да привлече „свежи” кадри и в сферата на PR, за първа година „Мобилтел” организира сред изучаващите публични комуникации конкурс Student M-Tel PR Challenge Contest.

10 двойки студенти от четири университета в страната взеха участие в първото издание на състезанието за студенти. Първото място тази година заеха Ива Иванова и Йоана Кунова от Югозападния университет в Благоевград, а наградата за тях е тримесечен стаж в компанията.

Вторият приз отиде при Данира Доспевска и Виктория Царева от СУ “Климент Охридски”, които спечелиха стаж от един месец в компанията.

„М-Тел” работи в тясно сътрудничество с водещите университети в страната. Компанията организира отворени лекции с практическа и бизнес насоченост с участието на експерти от телекома. В „Лабораторията за иновации”, която „Мобилтел” откри през 2011 година в Технически университет в София, студенти и преподаватели разработват свои новаторски проекти. 

Коментари: 0