Всички усилия да са за създаване на работни места

За бързо разплащане на държавата с малкия и среден бизнес, призова Камен Колев от БСК

188 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Всичко усилия трябва да се насочат към създаване на работни места. Това е основният проблем, който трябва да адресираме към управляващите. Тази си категорична позиция изрази пред БНТ Камен Колев, заместник-председател на Българска стопанска камара (БСК).

Национално представителната работодателска организация предлага пакет от мерки, които да стимулират икономическия растеж. "Най-важно е запазването на фискалната стабилност, която можем да загубим за дни ако развържем кесията. Винаги има риск ново правителство да го направи", обясни Камен Колев.

Синдикатите обаче контрират, че техните предложения не са мерки, с които би се развалила фискалната стабилност.

Камен Колев призова държавата за бързо разплащане с малкия и среден бизнес, като неговите данни сочат, че неразплатените средства са около 900 млн. лв. Синдикатите подкрепят категорично тази мярка. "Трябва да се даде гласност на публичните финанси и доколкото позволява бюджетът да се подпомогнат най-бедните. Да не се позволява отлагане на плащането, особено при публичните възложители на обществени поръчки", разясни още мерките за икономически растеж Камен Колев.

Подкрепи Economic.bg