Samsung предизвика Apple с Galaxy S4

Новият смартфон на южнокорейския гигант е с по-голям екран и софтуер, който проследява движенията на очите

156 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Южнокорейският технологичен гигант Samsung Electronics Co, който продава най-много смартфони в света, отправи предизвикателство към основния си конкурент - американската корпорация Apple, която е производител на iPhone. Samsung хвърли ръкавицата с Galaxy S4 - смартфон с по-голям екран и софтуер, който проследява движенията на очите, съобщи Bloomberg. С най-новия си телефон корейската компания ще води битка за щатския пазар с производителя на iPhone.

Новият Galaxy разполага с 5-инчов дисплей и 13-мегапикселова камера. Устройството беше представено вчера (късно снощи българско време) в Radio City Music Hall в Ню Йорк. Продажбите на Galaxy S4 се очаква да започнат в САЩ на 26 април, като апаратите ще се предлагат с договори на мобилните оператори AT&T Inc, Verizon Wireless, Sprint Nextel Corp и T-Mobile USA Inc.

Със S4 Samsung иска да върне смартфоните Galaxy на върха по продажби в света, след като през четвъртото тримесечие на 2012 г. устройствата бяха изпреварените от най-новия телефон на Apple - iPhone 5.

Galaxy S4 e по-бърз, по-тънък и по-лек от своя предшественик и може да се похвали с множество новости.

Подкрепи Economic.bg