Xiaomi изпревари Apple по продажби в Китай

Компанията заема трето място на пазара на смартфони в родината си

Автор: Божидара Иванова

Китайският производител на смартфони Xiaomi изпревари по продажби технологичният гигант Apple на пазара в най-многолюдната страна в света, сочат данни на Counterpoint Technology Market Research за първото тримесечие на 2014 г.

Делът на Xiaomi при смартфоните в Китай е достигнал 11%, докато Apple държи 10%. Китайската компания се нарежда на трето място в родината си, а Apple - на четвърто. Първенец по продажба на смартфони е Samsung, който има пазарен дял 18%, следван от Lenovo с пазарен дял 12%.

10 от пазара на смартфони в Китай притежава и местната компания Coolpad, която заема пето място. В топ 10 попадат и Huawei с дял от 8%, ZTE (6%) и Oppo (3%).

Към момента Китай е най-големият пазар на смартфони в света, като значителна от продажбите се падат на евтините устройства, с което се отбелязва прогресът на Xiaomi, пише The Korea Herald.

Китайският производител планира настъпление и на световния пазар. Xiaomi вече продава смартфони в Сингапур, а до края на годината се очаква да навлезе и в други страни.

Коментари: 0