Януарските разпродажби пак прескочиха българите

Търговците у нас не свалиха цените след голямото пазаруване по Коледа, показват резултатите от анкетата на Economymagazine.bg

148 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

За поредна година големите следпразнични намаления по магазините, на които се радват хората в почти цял свят, у нас не се случиха. На това мнение са по-голямата част от гласувалите в анкетата на Economymagazine.bg

Януарските разпродажби са станали практика на търговците и производители в почти всички страни в Европа и САЩ. Следпразничните намаления се чакат с нетърпение от хората, които виждат възможност да си купят нещо от любимата марка и то на изгодна цена. За търговците пък това е удобен начин да разчистят старите си колекции преди зареждането на пролетното/летните стоки.

Според 55% от хората обаче България за поредна година е останала встрани от тази практика.

Макар и малко на брой, една част от гласувалите смятат, че все пак магазините и големите търговски центрове чувствително са намалили цените на стоките през януари.  Според 5.5% от хората отстъпките по магазините тази година са били по-големи от предходните. 9% смятат, че разпродажби през първия месец на новата година е имало, но намаленията са били по-скоро малки.

Почти такъв е броят и на хората, които признават, че нямат наблюдения върху цените - това заявяват 10% от гласувалите. На въпроса "Има ли ги януарските разпродажби", цели 20% отговарят: "Не ме интересуват, нямам пари".

Подкрепи Economic.bg