Започна строежът на завода за автомобилни части в Русе

Инвестицията в производствените мощности на "ВИТТЕ Аутомотив" е 12 млн. евро

104 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Строителството на новия завод за производство на заключващи системи за автомобилната индустрия започна официално днес. Церемонията "Полагане основен камък" на новия завод на немския инвеститор "ВИТТЕ Аутомотив" ГМБХ се състоя в местността "Слатина" до Индустриална зона - Русе. На церемонията присъстваха президентът на България Росен Плевнелиев, представители на "ВИТТЕ Аутомотив" ГМБХ и на местната власт в Русе.

Societe Generale Експресбанк ще отпусне кредит за изграждането на новия завод на "ВИТТЕ Аутомотив България" ЕООД, като финансирането е съвместно с Регионален Фонд за Градско Развитие. Общата инвестиция е 12 млн. евро, като банката ще отпусне 9 млн. евро. Останалите 3 млн. евро са в рамките на инициативата JESSICA и се отпускат от фонда за градско развитие, съобщиха от SG Експресбанк.

Мария Русева, заместник-главен изпълнителен директор на SG Експресбанк заяви, че реализацията на този мащабен проект ще окаже положително влияние върху икономиката и просперитета на Русе и региона. Тя подчерта още една полза от новия завод - ролята му за стабилното развитие на града и установяването му като един от водещите клъстери на автомобилната индустрия в региона.

"ВИТТЕ Аутомотив България" ЕООД е дъщерно дружество на "ВИТТЕ Аутомотив" ГМБХ, който е доставчик на широка гама от авточасти за най-големите автомобилни производители в света.

Изграждането на новия завод е първи етап от планирано мащабно разширяване на производствената дейност на "ВИТТЕ Аутомотив" в България, като за тази своя инвестиция дружеството получи сертификат за инвеститор клас А. Новият завод се очаква да бъде завършен до края на 2015 г.

Подкрепи Economic.bg