Започват продажбите на Galaxy Note 10.1

Моделът с 16 GB памет струва 499 долара в САЩ, а с 32 GB - 549 долара

Южнокорейският технологичен гигант Samsung Electronics Co. от днес започва да продава новия си таблет Galaxy Note 10.1 в САЩ. Компанията разчита много на устройството, което трябва да отнеме пазарен дял от хитовия iPad на американския конкурент Apple.

Таблетът е с екрана 10.1 инча, откъдето идват и числата в названието, и стартира при базова цена от 499 долара за версията с 16 гигабайта памет. Устройството с 32 гигабайта струва 549 долара.

От Samsung се надяват, че Galaxy Note 10.1 ще се възползва от импулса на продажбите на 5-инчовия смартфон Galaxy Note, от който бяха продадени 10 млн. броя само за 9 месеца след пускането му на пазара.

На представянето в Ню Йорк от южнокорейската компания обявиха, че таблетът ще бъде продаван включително чрез уебсайтовете за електронна търговия на дребно Best Buy и Amazon.com.

"Galaxy Note 10.1 е съчетание на най-добрите черти на нашите продукти", заяви при представянето Травис Мерил, маркетингов директор в Samsung. По думите му целта на новия таблет ще бъде да „обедини опита" на потребителите от другите устройства на компанията.

Устройството разполага с писалка, наречена S-Pen. Тя го отличава от iPad. Покойният главен изпълнителен директор на Apple Стив Джобс бе категорично против всякакви видове писалки за таблетите на компанията.

Коментари: 0