„Зелена седмица” в Брюксел

Ще бъдат раздадени и бизнес наградите за околна среда

6718 ~ 1 мин. четене

В Брюксел започва най-голямата европейска конференция, посветена на околната среда, „Зелена седмица”. Тя ще е посветена на водата и ще включва тридневно обсъждане на въпроси от сектора, информират от ЕК.

Заинтересовани страни, неправителствени организации, представители на държавните администрации и служители на ЕС ще търсят решения на основни проблеми в областта на водните ресурси. Такива са гарантирането на запасите от вода с добро качество на фона на бързото нарастване на населението и все по-ярко изразените изменения на климата.

Организации и дружества ще представят най-добрите практики на изложение с 52 щанда, а паралелните мероприятия включват премиери на филмите La Soif du monde („Жаждата на света“), Oceans („Океани“), и Africa Turns Green („Африка по пътя на екологичното развитие“).

През тази седмица ще бъдат раздадени и Европейските бизнес награди за околната среда, които поощряват новаторските фирми, успешно съчетаващи иновации, конкурентоспособност и изключителна грижа за околната среда. Ше се състои и Европейската конференция за водите — среща на високо равнище на заинтересованите страни.

Подкрепи Economic.bg