АБВ препотвърди предложенията си за кандидатури за президент

Партията настоява за разширяване и ускоряване на преговорния процес по номинирането на президент и вицепрезидент на политическите формации

АБВ препотвърди предложенията си за кандидатури за президент

След заседание на Изпълнителното бюро на ПП АБВ  ръководството на партията препотвърждава имената на председателя на АБВ и президент на РБългария (2002 – 2012 г.) Георги Първанов и на зам.-председателя на АБВ Ивайло Калфин като предложения за единни кандидатури за президент на широка коалиция „Ляво – Център“.

Това съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ.

ПП АБВ е готова за обсъждане на равно приближена, но силно избираема кандидатура за президент на широк кръг от политически формации от „Ляво – Център“.

Ръководството на ПП АБВ настоява за разширяване и ускоряване на преговорния процес  по номинирането на единна кандидатура за президент и вицепрезидент на политическите формации.

Откакто Корнелия Нинова стана лидер на БСП все по-често се говори за това, че левицата може да издигне общ кандидат-президент. Социолози и политолози също смятат, че това би бил най-печелившият вариант за левите партии. Засега е ясно единствено, че предстои цикъл от срещи с партиите – АБВ и „Движение 21“.

Само преди дни лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че лидерът на АБВ Георги Първанов и бившият социален министър Ивайло Калфин не могат да бъдат общи кандидати на левицата.

Коментари: 0