Airbnb прави конкурс с награда - преспиване на Великата китайска стена

Късметлиите ги очакват много незабравими преживявания

Airbnb прави конкурс с награда - преспиване на Великата китайска стена

Снимка: Pixabay

Строена повече от 1800, с 21 000 км дължина и едно от най-невероятните инженерни постижения на човечеството, Великата китайска стена е сред задължителните места за посещение за много хора.

Някои могат да имат късмета да я посетят на разноски на сайта за споделяне на имоти Airbnb, който организира конкурс с награда - престой за четирима щастливци и техните гости с нощувка на историческата стена в къща, проектирана по поръчка.

Преживяването започва с кратък екскурзия до уникалните спални помещения, последвано от гурме вечеря, която цели да представи различни аспекти на китайската култура и кулинарните традиции на страната. Вечерята ще бъде придружена с концерт с традиционна китайска музика, преди гостите да се оттеглят за сън.

На сутринта гостите ще се отправят към най-високата кула за наблюдение, за да видят от нея изгрева на слънцето.

После ще вземат уроци по китайска калиграфия и ще си създадат персонализиран печат. 
И накрая, те ще научат за усилията за опазване на Великата китайска стена, която е застрашена от редица източници, включително ерозия, добив, графити и строителство и - разбира се - масовия туризъм.

За да участват в конкурса, участниците трябва да представят "художествена и креативна история" до 550 символа на тема "Защо е по-важно от всякога да се преодолеят бариерите между културите" и да разкажат собствени идеи за създаването на нови културни връзки.

Крайният срок за участие е 11 август 2018 г.
Коментари: 0