Акциите на McDonald’s надхвърлиха нивата отпреди пандемията

Цените на петрола и златото растат

Акциите на McDonald’s надхвърлиха нивата отпреди пандемията

Снимка: Unsplash

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Федералният резерв на САЩ посочи на последното си заседание в сряда, че скоро е възможно да бъдат направени корекции в тяхната програма за изкупуване на облигации. Централната банка има за цел да подпомогне икономиката чрез евентуално удължаване на сроковете или размерите на покупките си. Служителите на Федералния комитет за отворен пазар изразиха загриженост относно темповете на икономическо възстановяване на страната, като отбелязаха, че растежът все още е значително по-нисък в сравнение с този преди пандемията.

778 000 души са подали молби за помощи при безработица в САЩ за отчетната седмица. Данните бяха по-лоши от прогнозите на анализаторите, които очакваха техния брой да достигне 730 000.

Dow Jones се плъзна през изминалата сесия със 173 пункта, или 0.6%, до 29 872. Индустриалната средна проби 30 000 за първи път във вторник, добавяйки повече от 400 пункта към стойността си. Въпреки леката корекция от вчера, индексът е на път да постави най-големия си месечен ръст от 1987 г. насам. S&P 500 се плъзна с 0.2% до 3 629, след като във вторник достигна нов рекорд. Технологичният индекс Nasdaq се покачи с 0.5% до 12 094. 

ЕЦБ предупреди, че банковият сектор няма да види възвръщане на печалбите си до нивата от преди пандемията до 2022 г. Ако банка отчита ниски приходи за дълъг период от време, това може да навреди на способността й да отпуска средства на предприятия и физически лица, което от своя страна да намали икономическата активност.

Цените на петрола се покачиха до най-високите си стойности за последните 8 месеца в сряда, след като данните показаха изненадващ спад в запасите на лек суров петрол в САЩ. Това подсили цената на суровината допълнително, след като през последните седмици, добри резултати в тестовете на няколко коронавирусни ваксини засилиха перспективите в търсенето на гориво. Анализаторите очакваха покачване на запасите на лек суров петрол с около 200 хил. барела, докато резултатите показаха спад от 1.7 млн. Междувременно, златото поскъпна в сряда, след като ценният метал среща подкрепа от психологическото ниво от 1 800.

Акценти днес

Денят на благодарността – САЩ

Днес се чества Денят на благодарността в САЩ. По тази причина, NYSE и NASDAQ ще бъдат затворени за търговия, докато на 27.11 търговията на изброените борси ще приключи в 20:00 часа.

Инструмент на фокус

McDonald’s – Дневна

Акциите на компанията успяха да надхвърлят нивата отпреди пандемията, като срещнаха съпротива около 230 USD за акция. Последва здравословна корекция за акциите, като изглежда цената остана ограничена над зоната на подкрепа образувана от 100 периодната експоненциална средна и предходни дъна. Линиите на MACD успяха да се пресекат. Имаме възможност за пласиране на дълга позиция с добро взаимоотношение риск/печалба.

EUR/CAD – Дневна

Валутната двойка се намира във низходящ тренд от началото на август. На графиката забелязваме сформирането на техническа фигура низходящ триъгълник. Линиите на бавния Стохастик успяха да се пресекат и цената остана ограничена под низходящата тренд линия. Следващата подкрепа за валутната двойка е около 200 периодната експоненциална редна на ниво 1.5400, като успешен пробив на това ниво може да се тълкува като сигнал за продажба.

XAG/USD – Дневна

Добрите новини около клиничните тестове на трите потенциални ваксини за справяне с пандемията подтикнаха инвеститорите към по-рискови финансови инструменти като акциите. Това от своя страна доведе до разпродажби в позициите на метали като злато и сребро, което драстично понижи цената им през последните седмици. Цената на среброто изглежда достигна възходяща тренд линия, след като не успя да се задържи над 25.00.

Japan 225 – 8 часова

Японският индекс се намира във силен възходящ тренд. от началото на месеца, цената се движи във възходящ трендови канал. В краткосрочен план, линиите на бавния Стохастик успяха да се пресекат, давайки ни сигнал за понижение в цената, което може да ни даде възможности в навлизане на дълга позиция на по-изгодни нива.

Източник:  https://www.elana.net/bg/trading/index.htm 

 

Коментари: 0