Акциите на Google стремглаво надолу

Отсъствието на гиганта на международното изложение в Лас Вегас доведе до сензационни загуби

Акциите на Google стремглаво надолу

Акциите на Google Inc. паднаха до най-ниските си нива за последната година и вече официално компанията е в зоната на мечи пазар, след като регистрираха девети спад  за последните десет сесии. Песимистичните коментари идват от редица анализатори на Уолстрийт и са публикувани в електронното издание Marketwatch.

Само вчера акциите им са загубили 1.3% от стойността си, като намалението от началото на годината е в размер на 6.9%. В момента акциите се търгуват за почти 500 щатски долара, което е 19% по-малко от връхната точка за всички времена – 610.7 щатски долара преди затварянето на борсата на 26 февруари 2014г.

Много технически анализатори определят мечия пазар като спад от 20% или повече. Това означава, че близко ниво на или под 488.5 щатски долара за акция ще предизвика нови сътресения за инвеститорите на  Google, като последния път, когато те претърпяха подобен спад обхваща периода от 26 юли до 19 август 2011г.

Анализаторът Джей Сриватса от Chardan Capital Markets посочи интернет търсачката като най-големия губещ от състоялото се наскоро международно технологично изложение в Лас Вегас(CES 2015). Събитието привлече повече от 170 000 професионалисти от технологичната индустрия и близо 3600 компании изложители, но сред тях нямаше щанд на Google, което оказва крайно негативен ефект върху репутацията на компанията, а оттам и на котировките на акциите и.

 Междувременно анализаторът на Deutsche Bank Рос Сандлър изказа позиция в защита на Google, представяйки компанията като лидер на капиталовите пазари. Той коментира положението с акциите им като „погрешно разбрано“ и изтъкна бекграунда на компанията като гаранция за скорошно стабилизиране. Сандлър припомни на инвеститорите, че Google притежава шест от седемте приложения, които имат над милиард изтегляния.

Днес следобед акциите клас А на Google Inc. се търгуваха на цена 497 щатски долара.

Коментари: 0