Аквариум в Хонконг предлага йога с акули

Компанията се опитва да компенсира големите загуби вследствие на коронакризата, след като заработи отново

Аквариум в Хонконг предлага йога с акули

Снимка: Reuters

552 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

На яркия фон на гигантски аквариум, пълен с акули, манти и други водни обитатели, стартират любопитни практики. “Оушън Парк” в Хонконг започна да предлага фитнес дейности, включително йога, медитация и уроци по танци, за да запази бизнеса си и да компенсира големите загуби вследствие на ограниченията срещу коронавируса и слабия туризъм, пише Reuters.

Инструкторът по йога Джесика Лий, която води новата практика, споделя, че изживяването е неописуемо и си заслужава да се опита.

Чувствам се така, сякаш съм във водата и се движа толкова плавно, колкото и те”, казва тя, коментирайки водните обитатели.

Аквапаркът отвори врати през септември с условието, че посетителите му ще носят маски и капацитетът му ще бъде намален наполовина.

Дългът на компанията в резултат на COVID-19 е вече над 6 млрд. хонконгски долара, според последния им годишен доклад. Те са си осигурили финансиране от правителството на стойност 5.4 млрд. хонконгски долара, което ще им помогне да функционират поне още една година. Въпреки това от водния парк смятат да не разчитат само на държавата и започват с изграждането на нови атракции, за да върнат посетителите си.

От “Оушън Парк” заявиха, че ще направят пешеходна пътека под кабинковия си лифт, който гледа към Южнокитайско море. Освен това на разположение на гостите ще има и климатизирани палатки, които ще са оборудвани с барбекю.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg