Amazon обмисля отваряне на магазини с намалени стоки

Там ще се набляга на по-малки стоки, за да не се заема голямо пространство

Amazon обмисля отваряне на магазини с намалени стоки

Снимка: Unsplash

Автор: Economic.bg

Американският гигант за търговия на дребно Amazon проучва възможността за отварянето на магазини за продажба на силно намалени стоки за дома и електроника. В търговските обекти ще се помещава непродаден инвентар, останал дълго в складовете на Amazon.

Компанията обмисля да отвори както постоянни магазини, така и изскачащи места в молове или паркинги, посочва Bloomberg. Плановете бяха обсъждани и миналата година, но пандемията остави идеята на заден план.

Това е начин да изчистите складовете и да преминете през инвентара, без да се налага да го унищожавате“, каза един от хората, запознат с плановете.

Днес Amazon управлява 96 физически магазина както в САЩ, така и в Европа. Това са иновативните безкасови магазини Amazon Go и магазините с високо оценени стоки Amazon 4-Star.

Потенциалният магазин с намалени стоки вероятно ще бъде подобен на 4-Star, като ще се набляга на по-малки елементи, които не заемат много пространство като стоки за дома, електроника, играчки, бебешки продукти и кухненски артикули. Търговията вероятно няма да включва дрехи, защото складирането на множество размери би отнело твърде много квадратни метра.

Отварянето на верига с намалени стоки ще отразява традиционния подход на търговците на дребно за разтоварване на бавно продавани стоки.

Към момента Amazon продава инвентар с отстъпка онлайн чрез програма, наречена Amazon Outlet. Върнатите и използвани артикули се продават чрез отделна страница, наречена Amazon Warehouse.

Коментари: 0