American Airlines съкращава 100 хил. полета през декември

Авиокомпанията ще разшири програмата си за тестване на пътници преди излитане

American Airlines съкращава 100 хил. полета през декември

Снимка: Unsplash

352 ~ 2 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Въпреки предстоящия празничен сезон American Airlines намалява графика си за полети през декември със 100 000. Причината е слабото търсене по време на пандемията от коронавирус, пише FOX News. 

„Непрекъснато оценяваме дали нашата мрежа съответства на търсенето и предлагането и правим редовни корекции на графика от март месец насам. В опит да отговорим на ниския интерес, ние продължаваме да работим, но с намален график“, споделя говорителят Мишел Тейт.

Всъщност авиокомпанията ще има около 50% по-малко полети през следващия месец в сравнение с декември 2019 г., уточни той. Въпреки това American Airlines леко ще увеличи бройката през последните две седмици на декември, за да се възползва от ваканционните пътувания на хората.

През декември графикът ни ще бъде приблизително с 50% по-малък спрямо същия период на 2019 г., с изключение на последните две седмици от месеца, когато той ще бъде с приблизително 45% по-свит в сравнение с празниците миналата година”, казва още говорителят на компанията.

American Airlines ще има насрочени около 105 619 полета за декември, което е с 10 000 повече от бройката през ноември, по изчисления на The ​​Dallas Morning News. За сравнение, през миналата година авиопревозвачът е имал над 200 000 планирани полета за последния месец на годината. 

Най-значителните промени в графика на American Airlines са в Ню Йорк, където съкращенията са от порядъка на 86%. Редуциране има както на летище JFK, така и на LaGuardia, откъдето ще се изпълняват съответно по 15 и 22 полета на ден.

Въпреки съкращенията American Airlines обяви, че ще разшири програмата си за тестване за коронавирус преди излитане. От 16 ноември авиокомпанията ще предложи на пътуващите до Белиз, Гренада, Сейнт Лусия и Хавай възможността да се изследват за COVID-19 в домашни условия. Преди това авиопревозвачът предлагаше тестовете за 129 долара.

Коментари: 0