Американски стартъп показа електрическа кола с 1100 конски сили (снимки)

SC2 на Karma Automotive може да ускори до 100 км/ч за 1.9 секунди

Американски стартъп показа електрическа кола с 1100 конски сили (снимки)
Базираната в Южна Калифорния стартираща компания Karma Automotive представи снощи нов изцяло електрически концептуален автомобил с 1100 конски сили.

Според компанията моделът SC2 е с 10 500 lb.-ft. въртящ момент и може да постигне ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 1.9 секунди. Пробегът на електрическия автомобил е над 560 км, като той бива постигнат благодарение на „I-образната“ батерия от 120 кВтч. От тях 128 км са изцяло електрически, с нулеви емисии.Karma казва, че луксозният автомобил с две врати е предназначен да бъде "смела демонстрация" на бъдещото направление и технологии на компанията, включващи сензори за пръстови отпечатъци и разпознаване на лица за отключва на автомобила. „SC2 е показател за нашето бъдеще като марка, задвижвана от технологии“, заяви в съобщение изпълнителният директор на Karma Automotive Ланс Зу. SC2 дебютира заедно с новия 2020 Revero GTS на компанията – версия на плъгин хибрида Revero GT на Karma, който дебютира по-рано тази година.

В момента Karma приема предварителни поръчки за Revero GTS, който ще се продава на цена от 149 950 долара. Очаква се производството на автомобила да започне през първото тримесечие на 2020 година.

Karma Automotive е създадена през 2014 г. от останалите активи на Fisker Automotive, основана от известния автомобилен дизайнер Хенрик Фискър през 2007 г., но впоследствие фалирала. Операциите на компанията са базирани в Южна Калифорния. Сега тя е собственост на Wanxiang Group, основен китайски доставчик на авточасти.Revero GTS
Коментари: 0