Амстердам не иска вече да е парти дестинация

Градът с мерки срещу шумните туристи

Амстердам не иска вече да е парти дестинация

Снимка: Pixabay

1200 ~ 1 мин. четене
Амстердам не иска вече да е парти столица и местните власти ще предприемат мерки за ограничаване на шумните и пияни туристи.

Коалиция от четири политически партии, които са в преговори за формиране на новото градско правителство, обяви поредица от съгласувани реформи, за да върне "баланса" на града.

Предложенията ще попречат на "забавните разходки" като бирените байкове, придвижването със Segway и пиянските разходки с лодки, ще отклонят круизните кораби от акостиране до центъра на града и също така ще забранят краткосрочното отдаване през Airbnb в най-натоварените райони на града. 

Съществуващият туристически данък също ще нарасне от между 4 и 6 на сто до 7 на сто, което се очаква да донесе 105 млн. долара годишно до 2022 г., пише "Индипендънт".

Холандската столица продължава да бъде една от най-популярните дестинации на портала за краткосрочно отдаване Airbnb. Той отбелязва и огромен ръст на туристите, като се очаква тази година да бъде посетеун от 18 милиона души, според изследователското бюро SEO.
Коментари: 0