Ангелов и Балтов обсъдиха магистралите в премиерския джип (видео)

Здравният министър и директорът на „Пирогов“ отделиха от времето си, за да разгледат строителството на магистрала „Европа“

Ангелов и Балтов обсъдиха магистралите в премиерския джип (видео)

Снимка: Красимир Свраков

3938 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Здравният министър проф. Костадин Ангелов и директорът на столичната спешна болница „Пирогов“ отделиха от времето си, което можеха да използват за организация на здравната система, да се повозят на джипа на министър-председателя и да видят напредъка по строителството на магистрала „Европа“.

Колеги, в обедната почивка вместо да обядвате днес, ще ви покажа какво правим, докато вие най-геройски лекувате и пращате обратно тук хората да работят. Ето как изглежда пътят за Белград вече. Помните паважи, помните как изглеждаше“, започна непринуден разговор премиерът Бойко Борисов, който след справянето с коронавирусната си инфекция отново започна да предава лайв от джипа си.

„Година и половина труд, дължащ се на докторите, успяхте да работите така в пандемията, че всичко да се случва. Нищо да не спира. Нови мостове, тунели, маркировки, огради, съоръжения“, продължи министър-председателят.

От задната седалка проф. Балтов се намеси: „Това, че наистина успяха толкова много хора да го преболедуват вече, след това натрупват антитела, които им разрешават да се върнат на работа, но и да лекуват пациентите, това е изключително важно“, каза директорът на „Пирогов“, който многократно призовава хората да бъдат дисциплинирани, защото столичната спешна болница е една от най-натоварените. Стигна се до затваряне на цели отделения заради заболели медици, но сега Балтов е преценил, че може да отдели от времето си за включване към лайва на премиера.

Здравният министър се похвали, че последната седмица почти 5000 души са излекувани и са излезли от болниците. „Аз съм много доволен от тези числа, много са обнадеждаващи“, каза Ангелов.

През цялото време Борисов обясняваше на двамата лекари за магистралите. „Всичко това са нови мостове, Балтов, нови кръгови. Всичко това е направено от февруари досега, откакто върви пандемията. Благодарение на докторите и на строителите, разбира се“, каза Борисов, който днес попътува по новите 17 км от магистралата.

В типичен свой стил премиерът се спря до работници, които срещна по пътя: „Как сте лъвове?“, поздрави ги той, сваляйки стъклото на джипа. А те му пожелаха да е жив и здрав.

Разстоянието между „Калотина“, докъдето са стигнали Борисов и двамата лекари на задната седалка, и София е около 70 км в една посока.

Подкрепи Economic.bg