Apple дава старт на строителството на новия си кампус

В същия ден, в който на посещение там ще са директорът Тим Кук заедно с президента Доналд Тръмп

Apple дава старт на строителството на новия си кампус
Apple стартира строителството на новия кампус в Остин, Тексас, в сряда – същия ден, в който е планирано изпълнителният директор на компанията Тим Кук да направи съвместна обиколка там с президента Доналд Тръмп, предава CNBC. 

Технологичните компания планира да инвестира 1 милиард долара в новия кампус, който се очаква да заработи през 2022 г. с 5000 служители. Предвидено е той да бъде разгърнат на около 3 млн. квадратни метра, с капацитет до 15 000 души. 

Кампусът в Остин ще разшири дейността на Apple в региона. В момента там се намира заводът, в който се прави Mac Pro – единственият водещ компютър на марката, който се сглобява в САЩ. Устройството е ключова част от преговорите на Кук с Тръмп по отношение на китайските тарифи. 

Повечето продукти на марката се правят в Китай, но компанията реши да остави производството на Mac Pro в САЩ, след като Тръмп даде да се разбере, че няма да предостави на Apple никакви тарифни освобождавания, ако премести монтажа извън страната. Кук обаче обърна внимание, че компанията получава важни части, необходими за сглобяването на компютъра, от Кирай

Mac Pro не е сред продуктите на масовия пазар на Apple и е насочен предимно към професионални програмисти и художници, които се нуждаят от много мощност. Устройството е с начална цена от 5 999 долара и предстои да влезе в продажба през декември.

Действията на Кук показват, че той умело се ориентира в нюансите на отношенията с президента, ангажирайки го в частни срещи и вечери, като същевременно поддържа вижданията си за политики, различни от тези на Тръмп. Междувременно изпълнителният директор обяви продължителни инвестиции в САЩ, докато американският президент продължава търговските си преговори с Китай. Целта на гиганта е да донесе 350 млрд. долара за американската икономика между 2018 г. и 2023 г. и да наеме 20 000 служители в цялата страна. 
Коментари: 0