Apple добавя \"нощен режим\" в новата версия iOS

Той ще помага на потребителите да заспиват по-лесно

Apple добавя \
4313 ~ 1 мин. четене

Apple Inc. реши да добави нова версия на мобилната операционна система iOS - специален нощен режим, който се очаква да помогне на собствениците на iPhone и iPad да заспиват по-лесно.

В рамките на новата версия на iOS9.3 се предлага цветовата схема на операционната система да е с по-меки нюанси, които да се използват през нощта. Според BBC, устройството ще преминава в нощен режим автоматично, получавайки данни, кога ще залезе слънцето на всяко конкретно място, с помощта на функция за геолокация. На сутринта устройството ще се връща към нормалните цветови настройки.

"Много изследвания са показали, че използването на ярка светлина през нощта може да повлияе на ритъма на човек и да затрудни заспиването му" - казва Apple.

Apple също ще добави към iOS9.3 нов образователен режим за учители, новини и фитнес приложения. Например, няколко ученици, или студенти могат да използват един iPad в класната стая.

Датата на излизането на финалната версия на операционната система Apple все още не е обявена.

В допълнение, според Le Figaro, през следващите 2-3 години, Apple ще отвори водещ магазин в Париж. Информирани източници твърдят, че компанията е подписала договор за наем на седем-етажна сграда на една от основните пътни артерии на френската столица, за срок от 12 години. Според експерти, наема е около 12 милиона евро годишно. Горните етажи на сградата ще бъдат използвани за офиси.

В момента Apple има 19 свои собствени магазина във Франция.

Подкрепи Economic.bg