Apple инвестира в най-голямата вятърна централа в света

Енергията от тях Apple ще използва в дейта центъра си в Дания

Apple инвестира в най-голямата вятърна централа в света

Снимка: Apple

Apple инвестира в изграждането на две от най-големите сухопътни вятърни турбини в света, напредвайки в усилията си да стане изцяло въглеродно неутрална до 2030 г., предава CNBC. Мощността, произведена от турбините, които са разположени в Дания, ще поддържа центъра за данни на Apple във Виборг, заяви компанията в публикация в четвъртък. Центърът на технологичната компания във Виборг управлява ключовите продукти на Apple, включително App Store, Apple Music, iMessage и Siri.

През юли Apple заяви, че е разширила целта си да стане изцяло въглеродно неутрална до 2030 г., принуждавайки и веригата си за производство и доставка на същото. В четвъртък Apple заяви, че Varta, неин германски доставчик, се е ангажирала да управлява производството на Apple със 100% възобновяема енергия. Досега 72 производствени партньори са се ангажирали с изцяло възобновяема енергия за производството на Apple продукти, добави компанията.

В интерес на Apple е да помогне за борба с изменението на климата. В декларация през 2019 г. компанията заяви, че природните бедствия, причинени от глобалното затопляне, може да „причинят временно прекъсване на производството или на наличността на компоненти за производството, както и да окажат проблеми за ефективността на работната ръка“. Тези фактори биха могли да означават за Apple неуспех да бъдат доставени продукти навреме, което може да навреди на продажбите на компанията.

Коментари: 0