Apple може да премахне приложения, които записват активността на потребители

Защото го правят без да уведомяват хората за това

Apple може да премахне приложения, които записват активността на потребители
Apple заплаши да премахне приложения от App Store, ако записват действията на потребителите без изричното им разрешение.

По-рано тази седмица TechCrunch съобщи, че приложенията за iPhone от Expedia, Air Canada и Hollister са използвали софтуер "сесия за повторение" от компания, наречена Glassbox, която им е позволила да записват действията на потребителя, като отваряне на апликации и скролове, без да информират, че записват действията им.

Apple вече е предупредила разработчиците, че трябва да казват изрично на потребителите дали и когато записват използването.

"Защитата на неприкосновеността на потребителя е от първостепенно значение в екосистемата на Apple", заяви компанията през TechCrunch. „Нашите услови яза ползване на App Store изискват приложенията да поискат изрично съгласие от потребителя и да осигурят ясна визуална индикация, когато регистрират или по друг начин записват активността на потребителя. Ще предприемем незабавни действия, ако е необходимо", твърдят от технологичната компания.

Разработчик каза пред TechCrunch, че "незабавни действия" включва премахване на приложението им от App Store, ако не е актуализирано, за да отговаря на условията.
Коментари: 0