Детски магазин в Плевен е сред лидерите на дигиталния пазар у нас

Той предлага най-голям асортимент от продукти

Детски магазин в Плевен е сред лидерите на дигиталния  пазар у нас
10441 ~ 3 мин. четене

Ако имате дете или ви се е налагало да търсите продукти за деца  - дрехи, обувки, колички и др., най-вероятно сте посещавали сайта Crazy-Kids.bg. Това е един от представителите на бранша с най-голям асортимент от продукти за деца.

Как сайтът стига до позицията на водещ лидер на пазара и успява да работи със световноизвестни марки като Guess, Mayoral, Boboli и много много други, разказва собственикът  на Crazy Kids Габриела Младенова. Ето какво ни сподели тя:

Как се роди идеята за Crazy Kids и чия е тя?

Идеята дойде много спонтанно и изобщо не беше планувана. Един ден наш приятел клиент, който работи в рекламна агенция, дойде в магазина с детето си. Разглеждайки новите модели, той изведнъж се обърна към мен и каза: “Време е да направиш онлайн магазин. Тези красиви дрехи не трябва да са само за хората в Плевен, трябва да ги виждат много повече клиенти”. Това ме накара да се замисля сериозно върху възможността да достигаме до повече потребители. И преди това бях обмисляла тази идея, но ме спираше “непознаването” на онлайн търговията. Това ме караше по-скоро да отлагам момента, отколкото да ме мотивира. Той ми предложи помощта и опита си и аз все пак се реших на тази стъпка. Така се роди онлайн магазин за детски дрехи Crazy Kids.

Как се разви онлайн магазина през времето, в което съществува?

Създаването на онлайн магазина беше трудна задача. Голяма част от моделите се предлагат в няколко цвята и много размери, което наложи да мислим върху не малко подробности. Беше важно всичко да се случва в реално време. Количествата, които се продават както във физическите магазини, така и в онлайн магазина, трябваше да се актуализират на кратък интервал от време, за да не се поръчват артикули, които вече са изчерпани.

Тъй като в този период нямаше търговци, които предлагаха марката Майорал онлайн, интересът беше много голям. Онлайн магазинът започна да работи веднага. Бих казала, че бяхме изненадани и на моменти дори неподготвени за това. Учехме се в движение на много неща, но бяхме толкова ентусиазирани от всичко, че правехме и невъзможното да удовлетворим клиентите. Този наш фурор (спокойно мога да го нарека така) накара повечето от нашите колеги също  да направят сайтове и всичко бързо се промени.

Има ли водещ критерий при избора на детски дрешки и играчки и ако да, какъв е той?

Водещ критерий? Много са. Това да направиш добър подбор от марки и модели е сложен, но и много интересен процес. През последните години предлагането е много голямо. Много европейски и световни брандове дойдоха на нашия пазар. Всеки търговец трябва да подбере най-доброто за своите клиенти и да им предложи нещата, които ще им харесат, от които имат нужда. Много е индивидуално. Но, ако трябва да посоча основния критерий,  може би това е качеството. Може някой модел да е много красив, но ако не е с добро качество и материята е лоша, не бих направила компромис. Когато става въпрос за детски стоки смятам, че качеството трябва да е водещо!

Предлагате изключително голямо разнообразие от продукти на различни световни марки. Кое е най-трудното при работата с тях?

 Не бих могла да определя работата като “трудна”. По-скоро всяка марка има своите изисквания. Имайки предвид това, че българският пазар е много малък и неатрактивен, в повечето случаи тези марки гледат на нас несериозно. Смятат ни за слаби търговци. Случвало се е неведнъж да имат пренебрежително отношение. В последствие обаче, когато започнем работа с тях и се убедят, че намеренията ни са сериозни, отношението им коренно се променя. Аз лично смятам, че е много важно къде физически си позициониран като търговец. Вярвам също, че когато си поставиш определени цели и работиш за тяхното осъществяване, резултатът винаги е добър!

Какво да очакваме при вас през следващите сезони?

 Изненади! Разбира се, ще предложим още нови, интересни и полезни артикули. Винаги се стараем да обогатяваме гамата от продукти, така че да предоставим на нашите клиенти най-добрия избор в България!

Какъв съвет бихте дали на младите родители?

Да си призная, не обичам да давам съвети. Да си родител е най-хубавото нещо, което може да се случи в живота на човек. Да дадеш живот е благословия и трябва да бъдем изключително отговорни към това! Пожелавам на повече родители да обличат децата си в нашите прекрасни дрешки и да станат част от семейството на Crazy Kids!

Подкрепи Economic.bg