Apple отваря първи в Европа център за разработване на iOS приложения

Той ще е в Неапол, Италия

Apple отваря първи в Европа център за разработване на iOS приложения
208 ~ 2 мин. четене

Центърът за приложения App Store е във възход, като отбеляза приходи от 1,1 милиарда долара само по коледните и новогодишните празници. На фона на подобен ръст, Apple обяви намерението си да открие първия в Европа център за разработване на iOS приложения. Той ще бъде разположен в Неапол, Италия. С този дебют компанията от Купертино желае да обърне внимание на разработчиците на мобилни приложения и да стимулира „бъдещите таланти от региона“.

Центърът ще предлага обучения, семинари и менторство за всеки, който пожелае да навлезе в сферата на разработване на iOS приложения. Все още не е ясно кога точно ще бъде открита интересната инициатива на Apple. По думите на компанията, центърът ще се намира в локална неаполска академична институция, с която Apple е в партньорство.

Центърът за разработване на iOS приложения в Неапол ще е първата стъпка към една по-мащабна инициатива. Apple добави, че програмата е в начален стадий, но в бъдеще ще бъде пренесена и в множество други държави по света.

„Европа приютява едни от най-креативните разработчици по света. Ние сме повече от развълнувани да подадем ръка на следващото поколение италиански предприемачи, за да могат те да развият умения, които да им донесат успех“, изтъкна главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук.

От Apple обявиха данни, според които разработчиците в Европа са изкарали над 10,2 милиарда евро от App Store. Само в Италия App Store е довел до създаването на близо 75 000 работни места. При създаването на подобен център за разработване на iOS приложения, със сигурност може да се очаква сериозно увеличение на тези цифри, прогнозират специалисти.

Подкрепи Economic.bg