Пловдив номиниран за \"Най-добра дестинация в Европа\"

Всеки може да даде гласа си за българския град

Пловдив номиниран за \

Снимка: European Best Destinations

4148 ~ 1 мин. четене

Град Пловдив е номиниран в класацията "Най-добра дестинация в Европа", организирана от Европейската комисия. Гласуването се извършва онлайн на сайта europeanbestdestinations.com, пише порталът на българските общини Kmeta.bg.

В надпреварата участват общо 20 града от Европа, сред които Париж, Барселона, Рим, Виена, Атина, Лондон и Амстердам.

"Разположен в южната част на България, Пловдив е водеща културна, религиозна, винена и шопинг дестинация, като градът никога не пропуска да открие вълнуващи нови лица от своя характер”.

С дългата си история Пловдив е смятан за най-старото населено място в Европа и шестият най-стар град в света. Българският град влиза и в други класации. Той се нарежда на трето място в "10-те най-красиви антични градове в света" и е част от списъка "10-те дестинации, които трябва да посетите през 2015" на Lonely Planet's.

Всички негови забележителности и културни разнообразни дейности превръщат Пловдив в истинско европейско съкровище, което си струва да бъде открито, пише в номинацията на града.

Кандидатурата на Пловдив за най-добра дестинация на стария континент е подкрепена и от факта, че българският град ще бъде Европейска столица на културата през 2019 година.

Подкрепи Economic.bg