Apple подготвя голям бюджетен iPhone за догодина

Моделът Mini вероятно изчезва заради слабите продажби

Apple подготвя голям бюджетен iPhone за догодина

Снимка: Unsplash

1512 ~ 2 мин. четене
Автор: Economic.bg

Apple ще представи на пазара iPhone с 6.7-инчов екран за по-малко от 900 долара през 2022 г., прогнозира Мин-Чи Куо, който е считан за един от най-авторитетните познавачи и анализатори на бизнеса на гиганта. Ако очакванията му станат реалност, потребителите ще могат да получат значително по-евтин вариант на смартфон с размер на екрана, който компанията в момента предлага само при 1099-доларовия 12 Pro Max. 

Куо прогнозира, че по-ниския клас гама iPhone на Apple от 2022 г. ще включва телефони с 6.1 и 6.7-инчови екрани (същите размери като наличните в момента iPhone 12 Pro и 12 Pro Max, съответно). От серията отсъства 5-7-инчовият iPhone Mini. Редица анализатори, включително Куо, вече заявиха, че компанията ще се откаже от малката версия смартфонидогодина поради ниските продажби.

Въпреки че за някои това може да е загуба, от гледна точка на Apple разширяването на гамата от масови телефони има смисъл. От документи, открити в процеса Epic v. Apple, знаем, че гигантът от Купертино е поръчал доклад за навиците на потребителите да купуват смартфони в края на миналата година. Анализът показва, че много потенциални клиенти  се интересуват от телефони с екрани над 6 инча и затова повечето от тях посягат към Samsung.

И двете компании са изправени пред пазар, който се забавя на фона на насищането с устройства в развитите държави. Междувременно трябва да се справят с нарастващите разходи. Ако Apple е взела решението да направи голям телефон от по-нисък клас, това е в резултат на проучване, че много потребители искат телефони, които са едновременно по-големи и по-евтини.

В допълнение към прогнозата си за 6.7-инчовия iPhone от по-ниския клас, Куо също съобщава, че iPhone 2022 ще имат четци за пръстови отпечатъци под дисплея.

Подкрепи Economic.bg