Намаляващите запаси на петрол в САЩ повишиха цената му

Американските фондови пазари приключиха сесията на червено

Намаляващите запаси на петрол в САЩ повишиха цената му

Снимка: Pixabay

484 ~ 3 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските фондови пазари се търгуваха на червено в сряда. Водещите загуби за S&P 500 дойдоха от комуналните услуги, които спаднаха с 1.1%, потребителските продукти и материали също регистрираха с умерено понижение. S&P 500 изгуби 0.11% и приключи на 4 241, а индустриалният Dow Jones се понижи с 0.21% и достигна до ниво от 33 874. Технологичният NASDAQ беше подкрепен от някои от основните технологични акции като Tesla, която скочи с близо 5.3%, докато Netflix спечели около 0.8%. NASDAQ се покачи с 0.13% и завърши на 14 271 пункта.

В сряда европейската сесия беше предпазлива, но за инвеститорите европейските данни за PMI са добра новина. Те показват, че възстановяването в съответните сектори продължава, въпреки понижението на БВП в зоната през второто тримесечие. Немският DAX спадна с 1.15% и затвори на 15 456, а FTSE 100 записа загуба от 0.39%, достигайки до 7 074 пункта.

Цените на петрола се повишиха, след като данните показаха, че запасите на суров петрол в САЩ намаляват. Brent достигна нов връх от 76 USD за барел, приключвайки сесията с ръст 0.75% на цена от 75.37 USD, а WTI прибави 0.6% и се повиши до 73.29 USD.

Златото остана неутрално, завършвайки сесията със спад от 0.03% и затвори на нива от вчера - 1 778 USD за тройунция.

Акценти днес

Икономически данни – Основен лихвен процент на Великобритания, БВП на САЩ

Великобритания ще публикува данни за лихвения процент, очакванията са да остане непроменен. По-късно през деня САЩ ще обяви запасите при търговия на дребно, поръчките на стоки за дълготрайна употреба и на тези без транспорта, както и личното потребление. На фокус ще бъдат данните за БВП и седмичните молби за помощи при безработица, като се очаква да бъдат по-малко от предходната седмица.

Инструмент на фокус

Visa – Седмична

Акциите на компанията се намират във възходящ тренд от началото на миналата година, като образуват техническата фигура клин. Цената се движи над 100-периодна експоненциална пълзяща средна, а корекциите са ограничени до долната линия на клина. Бавният стохастик е близо до прекупени стойности, което е потенциален сигнал за низходящо движение. Пробив и задържане под подкрепата е възможно да доведе до по-ниски нива, а установяване над съпротива може да продължи възходящия тренд.

EUR/CHF – Седмична

Валутната двойка се намира във възходящ канал от средата на май миналата година. Цената успешно се задържа над  50-периодна експоненциална пълзяща средна, която играе ролята на подкрепа. Всяка корекция в движението на графиката е ограничено до долната линия на канала. Установяване под подкрепата ще е сигнал за потенциално низходящо движение.

Palladium – Дневна

Паладия се установи под 50-периодната експоненциална пълзяща средна, след голямото пропадане миналата седмица. Образувана е дивергенция между стойностите на бавния стохастик, който се намира в препродадени стойности и движението на графиката. Това сигнализира за потенциална възходяща корекция. 50 ЕМА играе ролята на съпротива, която ако бъде пробита може да доведе до възходящо движение. При задържане под съпротивата низходящото посока е възможно да се запази.

US500 – Дневна

S&P 500 продължава възходящото си движение, като не излиза от очертанията на техническата фигура клин. Цената отново е над 20-периодната експоненциална пълзяща средна, след като преди 3 сесии беше се установила за кратко под нея. Пробив и задържане над горната линия на клина е възможно да доведе до продължение на възходящото движение. Задържане под подкрепа е потенциален сигнал за низходящо движение.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg